Kategóriák
Adomány Köszönjük Segítünk

Adományosztás a munka ünnepén – Pocsaj

Május elsején, az ünnepnapon sem pihent az Országos Roma Civil Tanács: a Hajdú-Bihar megyei Pocsaj településen 50 család számára vitt élelmiszeradományt önkentes segítőivel. A hajdúsági falu négy szegregátumában élőknek nagy segitséget jelentett a több napra elegendő tartós élelmiszer ezekben a nehéz időkben. Az adományok szállításában Lakatos György, a Romano Glaszo művészeti csoport vezetője nyújtott segítséget.

A családok támogatásához hozzájárult Vajda József budapesti pék is, aki péntek hajnalban 100 darab félbarna kenyeret sütött, hogy azt az Országos Roma Civil Tanács önkénteseivel szétoszthassa a nélkülözők között. A Látványpékség tulajdojosa saját felajánlásaként vállalta, hogy a jövőben azokon a napokon, amikor az önkéntes segítők élelmiszeradományt visznek a településekre, egy-egy kilós fissen sütött kenyérrel szeretné kiegésziteni az adománycsomagokat.

Schatzné Kovács Marianna, a Dikh Tv egyik tulajdonosának magánfeljánlásból a Pocsajon élő gyermekek egy-egy csokoládét is kaptak.
Egy rászoruló általanos iskolás gyermeknek, aki nem tud résztvenni digitális oktatásban, Nagy Erzsébet Emese közösségfejlesztővel egy új tabletet is adományoztak. Az önkéntesek utiköltségét, és az élemiszeradományok egy részenek megvásárlását Agócs János, az Országos Roma Önkormányzat elnöke magánadományával segítette.

Az 1Magyarország kezdeményezés támogatásaként a védekezést segitő felvilágosító plakátokat is kihelyeztek az önkéntesek a települes utcáira.

Pocsaj roma nemzetiségi önkormányzatának képviselői, és a helyi segitők az adományosztás után egy ebédre vendégül látták az Országos Civil Tanács önkénteseit.

Romák és nem romák összefogásával már közel 4500 családnak segithetett eddig az Országos Roma Civil Tanács, így a rendkívüli helyzetben közel 20 ezer embernek, köztük nagyon sok gyermeknek adhattak segítséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük