Kategóriák
Információ Segítünk

Túl az ötezredik család megsegítésén

A mai napon Nógrád megyében, Nagylócon 60 család számára adományoztunk tartós élelmiszert, cipőket és a gyermekeknek csokoládét, ezzel az Országos Roma Civil Tanács túllépte az 5000. család megsegítésének számát.

A Nógrád megyei faluban Európa és a Béke napján példamutató összefogással adhattunk támogatást: Szalai Gábor Nagylóc polgármestere, Baranyi István, a helyi és Szőrös Vilmos, a megyi roma önkormányzat elnöke, valamint Gazsi Károly helyi civil segítő közreműködő tevékenységével 60 roma és nem roma rászoruló családnak nyújtottunk segítséget. Az adományok szállításában Lakatos György, a Romano Glaszo együttes vezetője segített.

Az Országos Roma Civil Tanács eddig több mint 500 településre jutott el, és mintegy 30 ezer embernek, köztük nagyon sok gyermeknek segithetett.

Köszönetet mondunk az ORCT oszlopos tagjainak, Orgován Lászlónak és Csébi Károlynak az áldozatos munkájukért, akik sokszor hajnalig tartó munkával segítik az adományosztást, és az elmúlt két hónapban, több ezer kilométert utaztak, hogy a több tonnányi élelmiszer, a tisztítószer és az egyéb jellegű adomány eljusson a rászorulókhoz. Köszönet Molnár Gabriellának, aki az Országos Roma Civil Tanács teljes adminisztratív feladatait ellátja, a Tankuckó Oktatási és Kulturális Egyesület vezetőjének Lakatos Izabellának, és Kalocsai Erikának, akik koordinálják az ORCT munkáját. Valamint Hidvegi-B. Attilának, aki mind az adományosztásban, mind a kommunikácioban segíti szervezetünket!

Még egyszer szeretnénk köszönetet mondani minden önkéntes segítőnknek, támogatónknak, adományozónknak! Munkánkat a szabályok betartásával továbbra is folytatni fogjuk. Büszkeség, hogy az elmúlt hetek alatt az ország legátfogóbb önkéntes segélycsapatává nőtte ki magát az Országos Roma Civil Tanács.

Isten áldjon és segítsen mindenkit!

Radics József – alapító

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük